KWB beweegt

Nu we er in KWB Appels sinds kort een aantal jong gepensioneerden bij hebben werd een oud idee van onder het stof gehaald, een activiteit organiseren overdag. We kozen ervoor om op regelmatige tijdstippen een wandeling te organiseren, bewegen is immers ook voor wie in pensioen is belangrijk en je komt nog eens ergens.

Onder het motto 'KWB beweegt' trekken we er dus op uit voor wandelingen tot ongeveer 10 km. Iedereen mag mee, zelfs niet-leden.

Gewoon doen!

Wandeling januari, we hebben zonet een deugddoende warme thee gedronken. Sommigen verkozen iets straffer. Dwars door de Lebbeekse velden. De paardjes in de wei niet vergeten.
Ook een manier om de fotograaf op de foto te krijgen. Februari, wij bevinden ons op het Hemelken (niet in) in St Gillis. April, even verpozen op een zonnig terrasje in Denderbelle.
Wie houdt wie recht? Aan het wachtbekken in St Gillis. Mei, op weg naar Moerzeke bij een temperatuur van 29°C.
In het centrum van Moerzeke aan café De Engel die even daarvoor op onze tong gepist had. Het is augustus en we wandelen in Appels. We duiken het natuurgebied in aan de oude Scheldearm.
Planken om de voeten droog te houden maar die hebben we nu niet nodig. In ganzenpas naar beneden. We zijn met 24 voor deze mooie wandeling.
't Is 25 september maar de temperatuur is zomers. 13 deelnemers betreden ongekende paden in eigen stad. Ligt er daar nu een ei van een dinosaurus?
Neen, toch niet. Het is een reuzepaddenstoel. Kunst temidden van de natuur. De groep aan het Sasken.
16 deelnemers voor onze boswandeling met gids op 23 oktober. Gustaaf Van Gucht, gepensioneerd boswachter verteld gepassioneerd over het bos waar hij jarenlang gewerkt heeft. Wij komen heelwat te weten over hoe een bos beheerd wordt.
De oppervlakte van Buggenhout bos is door de jaren heen sterk afgenomen. Een leuk verhaal op de door iedereen gekende Konijnenberg. En natuurlijk zijn er ook paddenstoelen.
Door sommige paddenstoelen te eten zie je alles plots veel kleiner en zo ontstond allicht de mythe van de kabouters. Een mooie paddenstoel goed gecamoufleerd. Zouden dit zwavelkopjes kunnen zijn?
12 deelnemers trotseren de koude op 20 november. En neen ze hebben nog niet gedronken maar ze zijn solidair met de scheve villa in Overmere. Marc geeft een beetje extra kleur aan de wandeling. Een tussenstop hoort er altijd bij.
In herberg De Zwaan in Uitbergen zullen de glazen en de blazen geledigd worden. Nog een km of 2 en het licht in het bos gaat al bijna uit. 18 december 2018-Berlare: Hier kunnen al wat kaboutertjes opzitten.
15 deelnemers poseren in de vrije Berlaarse natuur. Voor de Bareldonkkapel waar we nog een (voor sommigen) oude bekende tegen het lijf liepen. Achter de kapel bevindt zich de bekende 'Kalvaar'. Om onduidelijke redenen wilden de meisjes hier niet mee op de foto.