Petanque 2019

Niemand die nog precies weet hoelang we al petanque spelen in de zomer maar nog steeds kan deze activiteit op heel wat bijval rekenen. Je hebt er dan ook niet veel voor nodig, enkel een goed humeur want ballen zijn beschikbaar op het terrein.

En dus daagden ook dit jaar weer heel wat liefhebbers van deze edele balsport op, niet enkel om het balletje te werpen maar ook voor de activiteiten in de rand zoals daar zijn zeveren, plaagstoten uitdelen en samen een pintje of iets anders drinken. Dat is KWB ten voeten uit.

Vanaf de eerste woensdag van juni tot de voorlaatste woensdag van augustus werd er geoefend maar de laatste woensdag van de grote vakantie is het voor serieus. Wie dan wint mag zich voor een jaar petanquekampioen noemen. We oefenden een gans seizoen met goed tot zeer goed weer en even dreigden de weergoden roet in het eten te gooien tijdens het finalespel maar gelukkig bleef het droog.

Nadat de punten geteld waren konden we ons naar het parochiaal centrum begeven voor de uitslag van de finale en een lekkere BBQ er bovenop.

Dank aan iedereen die zich ingezet heeft om ook van deze editie weer een succes te maken.

Het podium

1) Etienne Cool
2) Inge Cool
3) Stan Wauters

Voor de volledige uitslag klik hier

 

 

Gezellig momentje in de zon. Wij zijn nog in oefenmodus. Die heeft precies ambitie. Het bolt hier geweldig.
Er ligt al een mooi driehoekje. Tim hier nog vlijtig oefenend zou hoog eindigen in het finalespel. Let op met die mannen die op voorhand hoog van de toren blazen.
Tim aan zet. Marc leidt alles in goede banen behalve het terrein. Veel hangt af van een goede loting.
Het eerste spelletje is afgelopen voor deze mannen en er staat er ene geweldig te blinken. Gewonnen met 13-0, dat is de reden. Een paar wijze opa-woorden.
Waar ligt die cochonet eigenlijk? Luc in volle actie. Om de cochonet te vinden vooral naar Nicolas kijken.
Sommigen hebben het moeilijk om hun job los te laten. Gebrek aan concentratie noemen ze dat. Zouden er daar afspraken gemaakt zijn?
En weerom zijn zijn gedachten niet bij zijn eigen spel. Bram moet beter doen dan Marie-Louise. Als er iets misgaat met deze stijl van gooien dan is het geen ijzer op ijzer.
Rustige observatie. Sommigen spelen het wel heel hard.
Die is alvast goed gezind. Onze jongste speler bevindt zich precies in een ietwat benarde positie. Het is opvallend hoe goed Etienne bezig is.
Dat noemen ze een muurtje metsen voor de cochonet. Soms is er enige discussie maar dan wordt de var ingeschakeld. De spanning is te snijden.
Alle middelen zijn goed om de overwinning in de wacht te slepen. Dat legt een serieuze hypotheek op het spelplezier. Meten = weten.
En je moet het natuurlijk van de 2 kanten bezien. Water om de gedachten erbij te houden maar echt helpen deed het niet. De dames zijn gearriveerd maar zij komen voor de BBQ.
Iedereen aan de dis. Hoewel het eten lekker was zijn er altijd die opmerkingen hebben.
Een grote mond hebben heeft ook zo zijn voordelen. De uitslag wordt bekend gemaakt, van vanachter te beginnen.
Tot de laatste seconde wordt er getwijfeld. Hij stond er bij en hij keek er naar. De verdiende winnaar kan zijn prijs opdrinken. Of toch niet?