Herfstquiz 2011


Onze jubileumeditie zit er weer op. 20 maal herfstquiz in Appels en al geruime tijd met de nieuwe formule waarbij per ronde een bonusvraag gesteld wordt waar je bijna onmogelijk het antwoord op kan weten. Echte quizploegen kunnen blijkbaar niet goed inschatten (zij spreken van gokken) en haten deze bonusvragen daarom als de pest.
Het zal ons allemaal een zorg wezen, tenslotte mikken wij op de gelegenheidsquizzer die zich eens een avondje wil amuseren zonder daarom in de encyclopedieën of andere Wikipedia's te zijn gedoken.

En dat onze formule nog lang niet versleten is bewezen de 24 aanwezige ploegen die zich met een zelden gezien enthousiasme op de herfstkroonvragen stortten. Voor de eerste keer in 20 jaar lag ook onze quizmaster in de lappenmand en dus moesten wij in ijltempo op zoek naar een waardige vervanger. We hadden hem vrij snel gevonden en al snel bleek zijn ervaring als quizmaster in andere organisaties ook voor ons een echte meevaller.

Enkele indrukken van de aanwezigen: de gewone vragen waren makkelijker dan vorig jaar maar de herfstkroonvragen duidelijk moeilijker. Zou kunnen, een vergelijking met vorig jaar leert dat op de herfskroonvragen duidelijk minder punten werden gehaald.
Ook de muziekvragen leken voor sommigen een hinderpaal, niet van onze tijd konden we horen maar ja, dat hing er dan maar van af van welke tijd je was!

Op het einde kwam alles toch weer goed en we hadden warempel dezelfde overwinnaars als verleden jaar, overigens volkomen terecht. Ook de bonusprijzen kwamen bij 6 verschillende ploegen terecht evenals de prijs voor de winnaar van de herfstkroonvragen en zo hebben wij het het liefst.

Tenslotte ook een ferm woord van dank aan alle medewerkers achter de schermen die zorgden voor het opzetten en afbreken van de zaal (niet letterlijk natuurlijk :-) en zij die de deelnemers voorzagen van spijs en drank. De bitterballen waren ook dit jaar weer zeer gegeerd maar de volgende keer willen wij dat ook die laatste doos het frietvet in gaat!

En de winnaar is ...

1) Royal P   224 punten
2) De kleine beiren   211 punten
3) Malheur 12   211 punten

De volledige uitslag kan je hier raadplegen.

Op naar de 21ste keer zeker?