Vlaams parlement 2013

Op zaterdag 7 december gingen we op uitnodiging van Marius Meremans, KWB bestuurslid en verkozene op bezoek naar het Vlaams parlement. Omdat er net dit weekend geen treinverkeer was tussen Dendermonde en Brussel mochten we voor ons geld extra lang op de trein zitten.

Onze gids gaf ons om te beginnen een stukje uitleg bij de werking van de instellingen. Daarna gingen we op verkenning in wat eens de gebouwen van de postcheque was. Het viel ons op hoe immens groot de gebouwen zijn waarin het parlement huist. Soms moest ook Marius even twijfelen wat de juiste weg was.

Het gebouw is mooi ingericht met heel wat vergaderzalen. Opvallend ook zijn de kunstwerken van bekende meesters die zowel wanden als plafond sieren.

Als apotheose mochten we plaats nemen in het halfrond, ons vooral bekend van televisie. Marius speelde even voor minister terwijl wij vooral bezig waren met het ontdekken in wiens stoel wij zaten.
Na dit leerrijke bezoek wachtte ons een lekkere koude schotel, al of niet met een dessertje.

Om kwart na twee was het dan verzamelen geblazen voor het tweede gedeelte van de dag. Een gids wachtte ons op aan de ingang van het Warandepark voor een wandeling door het centrum van Brussel onder het thema 'Hartstocht'.

Het weer was ondertussen ook wat opgeklaard en onze gids maakte ons al direct attent over de geheimen van Cupido die zijn pijlen zo slecht afschoot dat men hem blinddoekte.

We leerden ook dat het luiden van de klokken niet altijd betekent dat de mannen terug zijn van Jeruzalem en dat je als vrouw maar beter niet blindelings naar buiten kan stormen. Om hieraan te herinneren is er wijvekensdag op 19 januari.

We worstelden ons verder op ons pad door soms onverwacht dichte massa's in de buurt van Manneke pis en de grote markt. In de mooie Sint Hubertusgalerij eindigde dit bezoek maar onze uitstekende gids begeleidde ons eerst nog naar poppentheater Toone waar we de dorstige mens van enig vocht gingen voorzien.

We konden ook op deze zaterdag kennis maken met de NMBS vertragingen en kwamen uiteindelijk na nog een tussenstop in Mechelen rond 18u30 aan in Dendermonde.

Voor herhaling vatbaar was een opmerking die uit meer dan één mond te horen was.

Bekijk zeker de foto's van dit bezoek in onze fotogalerij.