Page
Menu
News

KWBree 2014

Reeds voor de 4de maal trokken wij er met de mannen op uit voor ons 'Guy's only' fietsweekend. De leeftijd en een onvoldoende vertrouwen in de batterij van zijn elektrische fiets maakte dat één van onze sterkhouders na rijp beraad afhaakte. Aangezien er ook geen nieuw bloed bij kwam bleven wij met 5 dapperen over.

We lieten het niet aan ons hart komen en dus reden wij op vrijdag 20 juni naar onze vertrouwde stek 'Het Mussenburghof' in Bree. De weergoden waren ons, na 3 rotslechte jaren, ditmaal gunstiger gezind. Het was niet echt warm maar het was tenminste over.

Zoals gewoonlijk was er een inlooptocht gepland de eerste dag. Waar deze normaal tussen 50 en 60 km lang is had de parcourbouwer zich een beetje vergist of laten gaan? en kwamen wij vlotjes aan 73 km. Veel tijd om af te stappen onderweg was er dus niet.

De zaterdag namen we de fietsen mee op de auto en trokken we naar de abdij annex brouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren. Dit werd de uitvalsbasis voor onze dagtocht die ons langs bijzonder mooie plaatsen leidde. Op een bepaald ogenblik passeerden we langs het oude voetbalterrein van Helzold in Heusden-Zolder waar zich nu het enige nog bestaande speedway circuit van België bevindt. We waren getuige van de toch wel spectaculaire training met machines die zonder versnelling en remmen vlotjes van 0 tot 100 gingen in 2 sec. We kregen zelfs het aanbod om het zelf eens te proberen wat we beleefd weigerden. 's Anderendaags toen de eigenlijke wedstrijden plaatsvonden zou zich hier een drama afspelen waarbij 1 rijder het leven liet.

Sneller dan gedacht was het alweer zondag. Na het inpakken sprongen wij terug op de fiets voor een korte rit van ongeveer 40 km. Eten gingen wij 's middags doen in het Brouwershof dat verdwenen bleek. We vonden echter een waardig alternatief in de schaduw van het Kim Clijsters standbeeld in Opitter.

Moe maar tevreden keerden we terug naar Appels waar we nog ruim op tijd arriveerden voor de match van de Belgen tergen Rusland.

Zie ook de foto's op onze fotopagina.

« prev top next »
Page
Menu
News
<< July >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>