Page
Menu
News

Herfstquiz 2015

De 24ste KWB Herfstquiz zit er weer op. De winnaars zijn gekend en het hersenstof is opgeruimd. Niets in de zaal laat nog zien dat meer dan 100 deelnemers zich hier de pleuris zweetten om de herfstkroonvragen zo goed mogelijk op te lossen maar ook dat iedereen weer een fantastische avond beleefde en dat is tenslotte ook belangrijk.

In deze editie hadden we ook dankzij onze goede contacten met de voetbalbond een special guest die uiteraard een voetbalvraag stelde. De deelnemers keken niet weinig verbaasd toen daar opeens Dries Mertens opdook op het grote scherm. 't Is eens wat anders, bedankt Dries!

En de quiz zelf? Aan de punten te zien niet zo heel moeilijk al waren er toch een paar pittige vragen waar lang niet iedereen het antwoord op wist. Sommigen verwarden een leeuwerik met een kiekendief, cradle to grave is van toepassing op levende wezens maar als het om hergebruik gaat spreken we van cradle to cradle. Ann Van Elsen en Tanja Dexters in een pittige pose waren dan weer wel goed gekend.
Ook een pantograaf is nog weinig gekend net zoals de Leopolddruif.

Bij de Herfskroonvragen struikelden de meesten over wat er te voorschijn komt als je bepaalde zaden in de grond steekt (er zijn geen boeren meer?) en ook het herkennen van kattenrassen was niet van de poes.

Ondertussen slaagden toch maar weer 6 verschillende ploegen er in om een mooie bonusprijs en de bijhorende 10 bonuspunten te bemachtigen en ze waren er duidelijk tevreden mee.

En ja, zoals dat in een quiz gaat was er uiteindelijk ook een winnaar. De gariffen wonnen net als vorig jaar en met een straat voorsprong de quiz. En ondanks de familiebanden met de juryvoorzitter wisten ze de vragen niet op voorhand en de antwoorden nog veel minder!

Wij stomen nu op naar de 25ste aflevering en voor deze jubileumuitgave zullen wij weer ons beste beentje voorzetten. Hopelijk ben jij er ook (terug) bij.

 Voor de einduitslag klik hier.

« prev top next »
Page
Menu
News
<< July >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>