Page
Menu
News

St Maarten 2015

De Sint en zijn Pieten deden weer hun rondgang bij de brave kindertjes van Appels. Volgens de Sint zijn er trouwens geen stoute kinderen en dus ging de zak zoals andere jaren leeg terug mee naar Spanje.
Terwijl er steeds kinderen zijn die zich in een mum van tijd helemaal op hun gemak voelen bij de Sint en zijn gevolg zijn er nog veel meer die het niet zo begrepen hebben op dat Spaans volk. Sommigen laten zich toch vermurwen als er sprake is van cadeautjes maar voor anderen geldt zelfs dan dat mama of papa mee moet.

Dat ook de Sint het al eens moeilijk heeft is niet meer dan normaal gezien de gezegende leeftijd van de bisschop. Zo kan het gebeuren dat de Sint in zijn heilig boek leest dat een kleine pagadder zijn knuffels naar de verdoemenis helpt wanneer dat eigenlijk van toepassing is op de oudere broer. Het wordt dan gemakshalve maar afgedaan als een typfout van de schrijfpiet.

De Pieten hebben zich ook dit jaar weer in stijl gedragen en zoals de traditie dat wil zagen ze goed zwart. Aan de bruine vegen daar doen we niet aan mee.

Alle cadeautjes zijn ondertussen gekregen. Voor de meesten wordt de hoop nog wat vergroot maar hopelijk werden zij die helemaal niets hebben ook niet vergeten.

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< July >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>