KWB Herfstquiz

Het zit er weer op. Ieder jaar opnieuw is het toch een beetje spannend, ondanks de routine. Krijgen we het allemaal op tijd rond, lopen de inschrijvingen vlot binnen en blijven we binnen ons budget want koken kost (al maar meer) geld.
Bovendien was het dit jaar een speciale editie want reeds voor de 25ste maal was er de KWB Herfstquiz, ondertussen ook al een beetje een begrip in Appels en daarbuiten.

27 ploegen streden om de eer en daarmee zat de zaal vol. Spijtig voor diegenen die wij moesten teleurstellen maar de zaalcapaciteit is nu eenmaal beperkt.

We begonnen ronde 1 met een weggevertje (Z10) maar de angstschreeuw was al iets moeilijker. Kaka was dan weer voor niemand een probleem ...

In ronde 2 verkeken een aantal ploegen zich op de Quick step, was Poetin als hij niet op zijn boot zit een walrus natuurlijk en zorgde Discobar A moeder voor de muziek. De Mickey's kaapten hun 2de bonusprijs weg.

In ronde 3 was de Harpij niet bij iedereen gekend maar de goede oude borstbollen bleken nog steeds populair. Samana, de nieuwe naam voor ziekenzorg bleek maar door 5 ploegen op 27 gekend.
De appeltjes wisten de lengte van de muur van Geeraardsbergen het dichts te benaderen en kaapten de bonusprijs weg.

Tijd voor de pièce de résistance, de herfstkroonvragen (HKV). Van vlinders en liedjes weten ze niet alles maar toch veel. Spelling, rekenen en koeienvlees daarentegen zorgden voor veel problemen. Er zaten duidelijk geen slagers in de zaal. De jury genoot, maar niet voor lang want er wachtten hen 27x12 bladen om te verbeteren.

Na de pauze ronde 4. Dat een hanenbalk niet voor kiekens is (tip) was weinigen bekend maar bijna iedereen wist wat er op de onderbroeken van Ronaldo staat. Berre Bergen is niet Willy Willy hé mannen en als uw bom niet ontploft zit je met een blindganger. Ontroerend was het moment waarop iedereen volop meezong met Will Tura. De First ladies kaapten de bonusprijs weg dankzij hun champagneverslaving.

In ronde 5 scoorde Wozniacki in hare pure vrij goed, bleek dat lang niet iedereen muziek kan lezen en dat James Blunt niet Passenger is. Appelmoes wist op 3 km na de afstand tussen Appels en Ushuaia te schatten en kaapten zo de bonusprijs, een mooie vuurkorf, weg.

In ronde 6 kende bijna iedereen de 14 billekes en dus ook het rugnummer van Johan Cruiff in betere dagen en wisten er veel dat de Carré het vroegere paviljoen van Côte d'Or was op de expo 58.
Hoewel het antwoord op de laatste vraag 'Kippen' was waren er ook die dachten dat het over ezels, honden, sigaren of schapen ging. Royal Flush kaapte de laatste bonusprijs, een mooie husky, in pluche weliswaar, weg.

En als de laatste vraag gesteld is, is het uiteraard wachten op de winnaars. Malheur 12 bleek met voorsprong het sterkste team van de avond. Zowel in de algemene vragen als op de herfstkroonvragen haalden zij de meeste punten. Proficiat!

Hieronder kan je de volledige uitslag bekijken en ook nog wat foto's van deze geslaagde avond.

Voor de volledige uitslag klik hier.

 

De quizmaster is er alvast klaar voor. Het zilverfonds was dit jaar uitzonderlijk vroeg gekomen om de tips te bestuderen. Volledige concentratie bij het invullen van de herfstkroonvragen.
Ge zult ni blijven lachen in volle transpiratie. Ondertussen moet er ook nog naar muziek geluisterd worden, hier The Tremeloes. Royal P na een paar mindere jaren deze keer weer in uitstekende doen met een 2de plaats.
De madammen hadden wat last met de herfstkroonvragen maar het was dan ook hun eerste aantreden. De Mickey's, de echte gokkampioenen. Waar zat die konijnepoot eigenlijk? Een ontspannend moment voor de jury maar als alle vragen ingevuld zijn breekt ook voor hen de hel los.
Ook Ingrid vraag zich af hoe dat nu juist zit met die koe. Ook deze mannen zijn onmisbaar voor het welslagen van de quiz. De volgende generatie lust geen bitterballen.
Marius heeft de bitterballen voorgeproefd en goed bevonden. Een overzicht van de ganse zaal, beetje flou door het rondvliegende hersenstof. De verdiende winnaars, Malheur 12 met ploegkapitein Lejo die aan de wieg stond van de herfstquiz.
Ook de andere ploegen worden naar voor geroepen om hun prijs te kiezen en voor een lekkere fles Kapittel. Bevrijdingslaan 201 op weg naar de prijzentafel. Terwijl Lejo zich naar de jurytafel begeeft feliciteert Dirk zijn ploeg met een high five voor het puike resultaat.