KWB fietstocht 2016

Traditioneel halen wij in de loop van de maand juni ons stalen of alu ros van stal en begeven wij ons op eigen kracht of met behulp van 'den eletriek' op Vlaamse paden. Dit keer liep het pad eens niet langs Berlare of Zele maar gingen wij het zoeken in het Oosten.

Via Baasrode waar we in het Hof van Peene een eerste halte hielden zouden wij onze tocht verder zetten om via Opdorp door te steken naar St Gillis waar wij rond 18 uur in de Cardis onze honger gingen stillen.

Bij de start aan de kerk van Appels zag het er allemaal veelbelovend uit maar hoe dichter wij Baasrode naderden hoe dreigender de lucht werd. Na het nuttigen van een Tuymelaer en de befaamde chocolade eitjes in het Hof van Peene speelde zich reeds een klank- en lichtspel af aan de overkant van de Schelde. De vraag die zich stelde was dan ook bereiken wij droog den Drytoren in Opdorp.

Een (oude) volkswijsheid maakt wel eens gewag van 'vlagen die het water niet over geraken' en warempel daar waren wij getuige van. Alle onheil bleef in St Amands en omstreken en wij bereikten droog en wel de Opdorpse Dries.

Nadat wij hier ook enig vocht genuttigd hadden en een gebedje gepreveld hadden voor Onze Lieve Vrouw van de Wonderdadige medaille vatten wij het laatste stuk van onze tocht aan. Het weer klaarde uit en rond 18 uur meerden wij aan aan gasthof Cardis door iedereen wel gekend.

Met een lekkere schotel naar keuze konden wij deze geslaagde activiteit afsluiten.

PS: Met Onze-Lieve-Vrouw van de Wonderdadige Medaille wordt de verschijning van Maria aangeduid zoals die op 19 juli 1830 aan Catharina Labouré in Parijs (Frankrijk) zou hebben plaatsgevonden volgens de getuigenis van de zieneres. Op deze plek staat een kapel die hieraan gewijd is, de Chapelle Notre-Dame-de-la-Médaille-miraculeuse.

 

Voor de kapel van OLV van de wonderdadige medaille. De deelnemers nemen een kleine rustpauze. Aankomst aan gasthof Cardis.
Nog even wachten op het eten maar drinken is er al. Hij dronk Ranja met een rietje, Jozefietje ...