Page
Menu
News

KWB fietsweekend 2016

Na ons geslaagd fietsweekend 2015 waar we letterlijk gingen uitwaaien aan zee zochten we het voor deze 6de editie iets dichter bij huis in St Gillis Waas.

Zoals gebruikelijk vertrokken we ook nu weer om 9u45 aan de kerk in Appels maar door de nabijheid waren we al om 10u30 ter plaatse waar we onverhoopt reeds op onze kamers konden.

We startten dus al vroeg aan onze eerste tocht van het weekend die ons langs rustige wegen naar het Verdronken Land van Saefthinge zou brengen voor een eerste stop. Zoals we dat ondertussen reeds gewoon zijn hielden we het niet droog en dus waren we tevreden dat we onze natte spullen konden te drogen hangen in 't Schor met zicht op de Westerschelde. Het eten smaakte er overigens voortreffelijk.

Nadat het opgehouden was met regenen konden wij terug op weg, niet voor lang echter want 10 km verder kregen wij al terug de volle laag en moesten wij schuilen onder een paar grote bomen wat uiteindelijk ook niet veel soelaas bracht. In dit wisselend weer werkten wij de laatste 30 km van ons traject af.
Na wat opfrissing in onze schitterende B&B, inclusief zwembad, konden wij de voetjes onder tafel steken bij de zus van Luc. Deze geslaagde avond werd afgerond met een boompje kaarten.

De zaterdag staat steeds onze 'pièce de résistance' op het programma, een tocht van zo'n 70 km. We gingen nu de andere kant uit om via Kallo en Doel terug een stukje Nederland te verkennen. We waren nog niet zo heel ver gevorderd als de hemelsluizen in volle hevigheid open gingen en deze keer geen mogelijkheid om te schuilen. Drijfnat kwamen we voorbij een café bij het binnenrijden van Kallo. We vroegen voorzichtig of we binnen mochten maar dat was voor de zeer vriendelijke bazin geen probleem. Ze bood ons zelfs een handdoekje aan om het ergste op te drogen. Daar zaten we als verzopen waterkiekens met nog heel wat kilometers voor de boeg.

Ietwat opgedroogd, behalve de voeten, zetten wij koers naar Doel waar we zouden eten in de Molen op de dijk. Uitgerekend op dat moment hadden de eigenaars besloten om op verlof te gaan en in de ruime omgeving was er niets om te eten. Er zat niets anders op dan koers te zetten naar Kieldrecht. We passeerden langs de Farnese brug die eigenlijk een sluis is en kregen de vraag of we eigenlijk wel wisten wat een sluis was. In Prosperpolder waanden wij ons wel echte coureurs toen wij in dit Polderdorp te midden van een heuse wielerkoers terecht kwamen. Ook hier viel de regen weer met bakken uit de hemel maar gelukkig konden wij hier wel schuilen.

Het was ruim 15 uur eer wij in Kieldrecht aankwamen en sommigen onder ons vertoonden ondertussen tekenen van een echte fringale. Wij konden hier lekker eten, weliswaar van de kleine kaart maar dat kon ons niet deren. Als toemaatje konden wij hier ook de EK-match van de Belgen volgen die de Ieren vakkundig inpakten. De aanwezige Nederlanders lachten toch maar groen!

 Uiteindelijk bereikten wij ook hier weer onze eindbestemming. Om te eten werd ons 'De Grouwesteen' aangeraden op een paar km van onze B&B waar we zeker niet moesten reserveren. Dat bleek toch even tegen te vallen toen we de volle parking zagen. Met een beetje zagen konden wij de vriendelijke bazin er toch toe bewegen ons nog een plaatsje te voorzien als we bereid waren om eerst drie kwartier aan de toog te aperitieven, wat we uiteraard deden.

Na deze alweer geslaagde avond werden de kaarten nog eens boven gehaald maar wat daar allemaal gebeurde is niet voor publicatie.

Zondag en eindelijk lijken de weergoden ons gunstig gezind. We kunnen onze goed 40 km fietsen onder gunstige omstandigheden. Er ontstaat een beetje verwarring rond het boskaffee dat uiteindelijk de Boshoeve moet zijn, onze timing om 's middags te gaan eten klopt ook al niet meer maar een telefoontje lost alles op. Wij sluiten dit fietsweekend af met een lekker menu op een terras in St Gillis Waas. Eind goed, al goed.

Tot volgend jaar zeker?

 

 

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< Augustus >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>