Petanque

't Is weer voorbij die mooie zomer, het is een gevoel dat ieder jaar weerkeert na de finale van de petanque. In september kan je dan met wat geluk nog een mooi nazomertje krijgen maar de vakantiesfeer is met de herstart van het schooljaar toch definitief weg.

Gelukkig hebben wij van deze zomer goed gebruik gemaakt om iedere week (je leest het goed) onze balletjes te gooien al was het zo nu en dan met een pulleke meer om het lijf.

Omdat de laatste woensdag meteen ook de laatste vakantiedag was werd de finale met BBQ een weekje vervroegd zodat de Freinetkinderen niet op de eerste schooldag al met eenverliren worstje of saté zouden geconfronteerd worden.

De weergoden hadden extra hun best gedaan zodat deze finale kon verlopen in een uitgelezen weertje met dito ambiance.
We hebben er weer eens van genoten en we hopen maar dat we iedereen terug zien in goede gezondheid in 2017.

Tot volgend jaar, bij leven en welzijn natuurlijk.

 Natuurlijk was er ook een uitslag van de finale 2016

1) Marc Lippens
2) Luc Rogiers
3) Wendy De Sitter
4) Brent Meltens
5) Daniël Lippens
6) Jozef Peleman
7) Inge Cool
    André Van Hauwermeiren
9) Marius Meremans
10) Marc Meltens
11) Liesbeth Rogiers
12) Etienne Cool
13) Lies De Man
14) Miel Lippens
15) Geert De Man
      Pierre De Man
17) Jozef Knop
18) Hilde Ringoet
19) Johan Geldof
20) Mieke Van damme
21) Marie Louise Hermans

 

't Is weer woensdag en dus wordt er petanque gespeeld. De hand is er maar waar is de bal? Zo te zien was het hier toch wat frisjes.
de oudste deelnemer is aan zet. Opperste concentratie voor de bal gelanceerd wordt. Nog even overleg vooraleer de trekking voor de grote finale kan beginnen.
De onschuldige hand bezig met de voorbereiding van de trekking. Is die nu zo zeker van zijn zaak of is er een combine aan de gang? Nu is het voor serieus.
Niet simpel, misschien eens in kletsen? Het is niet wat hij ervan verwacht had. Als dat hier nog lang gaat duren gaan ze niet meer zien waar ze gooien.
Eindelijk kan,mits wat bijlichten, de rangschikking opgemaakt worden. Ondertussen wachten de eters al op het startsein. De 'sossissen' zijn bijna klaar.
Er is natuurlijk ook nog een beetje gezonde kost voorzien. Jozef aan de proclamatie. Hij heeft het toch geflikt zeker! Met felicitaties er bovenop.
De nummers 1 en 2, waar hebben we die eerder samen gezien? Zo dicht ben je zeker nog nooit bij de eerste prijs geweest?