St Maartenrondgang

De herfst was duidelijk in het land als de KWB-Sint dit jaar weer op pad ging om de Appelse kinderen een bezoekje te brengen. Kil en nat en dus absoluut geen weer om te paard over de glibberige daken te galopperen. Dan liever met de moderne vervoersmiddelen, lekker droog en voor de deur stoppen.

Naar goede traditie bezocht onze KWB-Sint ook dit jaar weer meer dan 30 kinderen en aangezien ze met zijn allen heel braaf waren geweest mochten ze allemaal eens graaien in de zak van zwarte piet.

Hoe dat allemaal zoal in zijn werk ging kan je hier onder zien.

Een beetje aanmoediging is soms wel nodig. Als er wat aan vast hangt is het net iets makkelijker. De Sint is even aan het dollen met de mama's.
Flore heeft helemaal geen schrik van de Sint. Allez, lach eens naar papa Wouter. Jongens, zo een nek heeft die Sint.
Toch eens kijken of mama er ook nog gerust in is. Dat ziet er OK uit. Daar kan ik even mee verder.
Efkens meeloeren wat er daar allemaal in dat boek staat geschreven. Ons mama zegt dat ik goed kan dansen maar ik durf niet goed. Stoere binken worden er stil van.
De Sint heeft zijn brief nog niet gekregen maar het cadeau is er al. Zonder commentaar. De zak is nog een beetje te klein.
Sommigen geraken van de aanwezigheid van de Sint en zijn pieten helemaal onderste boven. De broer is wat minder verlegen. Met een beetje aansporing lukt het dan toch.
Dat was de reden. Zit er hier nog iets in die zak misschien? Hola, nog wat voor onder de tand.
Ja, dan is hij er ook natuurlijk.