Page
Menu
News

Fietsweekend 2017

Voor deze 7de editie van het jaarlijks fietsweekend trokken we dit keer naar 'de Meetjes'. We logeerden in 'Het Wilgenhof', in het hart van het Meetjesland en op een boogscheut van de Nederlandse grens.

De weergoden waren ons dit jaar blijkbaar iets gunstiger gezind want het had de ganse maand juni hier nog geen druppel geregend. 
Onze eerste tocht leidde ons via het centrum van Eeklo waar wij alles leerden over de legende van de Herbakker en er ook eentje dronken verder langs rustige wegen en pitoreske dorpjes. Bij onze terugkeer wachtte er ons een lekker avondmaal door de gastvrouw bereid met verse groenten uit eigen tuin.

De 2de dag zaten we reeds na enkele km op Nederlands grondgebied. We reden via Philippine waar het nog te vroeg was om de heerlijke mosselen te proeven richting Terneuzen. Hier was ons middagmaal voorzien in een taverne met zicht op de Westerschelde.
Via de dijken en de polders reden wij terug België binnen echter zonder eerst nog eens af te stappen in het Oud Raedthuys. Toen we ons een plaatsje zochten op het mooie terras begon het warempel toch wel te regenen zeker. Ook op ons 6de fietsweekend zouden we het niet droog houden.
Na een opfrissing konden wij alweer genieten van de kookkunsten van onze gastvrouw waarna er nog genoeg tijd over was om de kaarten boven te halen.

Als afsluiter toerden wij rond in het krekengebied rond St Laureins, bezochten wij het Godshuis en zetelden in het boerenparlement. Na enig zoekwerk kwamen we terecht in de Roste muis waar het eten ons geweldig smaakte.

Rond 17u, een beetje later dan gewoonlijk, zetten wij koers naar Appels met niets dan goede herinneringen.

Wat het in 2018 wordt is nog koffiedik kijken.

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< Augustus >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>