Page
Menu
News

Fortenbezoek

Onze stad bezit heel wat overblijfselen die Dendermonde kenmerkten als garnizoens – en vestingstad. Hoewel we meestal achteloos langs deze overblijfselen passeren weten we doorgaans weinig af van hun betekenis. Daarom gingen we op 28 oktober op ontdekking naar een stuk verleden van onze stad.

In de voormiddag werden we deskundig gegidst door Mariëlla Ost die op een gepassioneerde wijze de militaire geschiedenis van de stad belichtte. Zij trok met ons langs plekjes die we niet kenden en waar, een beetje jammer, soms enkel nog ruïnes getuige waren van het krijgsverleden van de stad. En passant deden we ook nog even het jazzcentrum aan waar eigenlijk veel meer te beleven viel dan ons tijdschema ons toeliet. Ongelooflijk welke bekende namen in de loop der jaren in Dendermonde gepasserd zijn zonder dat wij er ons van bewust waren.

Een beetje in tijdsnood werd er op een drafje een (zeer lekker) broodje genuttigd en waren we alweer op weg naar fort Driebek, een locatie waar je normaal geen toegang toe hebt. Nadien ging het naar fort Rozenbroek waar we door de eigenaars zeer gastvrij ontvangen werden en een uitgebreide rondleiding kregen. Iedereen keerde met een tevreden gevoel huiswaarts.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Dendermonde als vestingstad kan hier klikken.

 

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< July >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>