Herfstquiz 2017

De derde vrijdag van november wordt de parochiezaal van Appels telkens ingenomen door een kleine 150 quizzers. Dat was op vrijdag 17 november nu al voor de 26ste maal het geval. Door omstandigheden dienden wij zowel voor de presentatie als voor de jurering beroep te doen op nieuwe mensen maar ze hebben hun taak schitterend volbracht.

6 vragenrondes van telkens 10 vragen met een bonusvraag bovenop en net voor de pauze de unieke herfstkroonvragen worden op de quizzers afgevuurd.

In ronde 1 zorgden vooral Lastkraftwagen en Patricia Kaas voor puntenverlies. Velen mispakten zich ook in de duurtijd van de reis van Appels naar de luchthaven van Charleroi (bonus).

Veel discussie in ronde 2 toen velen Vabis invulden waar het Scania Vabis moest zijn. Koning
Albert I is gestorven in Marche les Dames en niet in Marche en Famenne. Daar waar de jury een wat kort afgesneden stukje textiel als underboob benoemd had bleek het eigenlijk een cropped top te zijn. Een man en typische vrouwenzaken, altijd tricky! De prijs van een verwendagje in sauna Den Dijk bleek niet zo makkelijk in te schatten (bonus).

In ronde 3 reed Laurens De Plus in het ravijn, bleek de blauwe marlijn niet zo gekend net als vitello Tonato en komt de Eurostar aan in St Pancras en niet in St Pancreas. De prijs van 5 zagen schommelde tussen €21 en €225 terwijl ze €103,81 kostten.

Na deze ronde was het tijd voor de herfstkroonvragen. Een zenuwachtig kwartiertje met goede scores voor de hondjes, bruggen, autologo's en gezelschapsspelletjes. Droedels, Hoeden en Vlaamse kunst deden het dan weer wat minder.

In ronde 4 konden weinigen zich nog Tuur Van Wallendael herinneren terwijl ook emonderen een weing bekende keukenterm bleek te zijn. Het aantal zwembaden in Vlaanderen (bonus) werd door sommigen zwaar overschat.

In ronde 5 kent iedereen wel de Ginder Ale maar niet brouwerij Martinas, verwarden nogal wat deelnemers sabreren met sableren en merkten een aantal quizzers niet op dat het juiste antwoord op vraag 5 (Ménage à trois) in de tips stond. De prijs om een wasje op te halen zorgde voor heel wat animo. Hoewel de bonusvraag duidelijk was vroegen velen zich af of de terugrit ook werd aangerekend en vonden dan weer anderen dat 25 cent per km toch wel goedkoop was Foot in Mouth

In ronde 6 werd de jury er op gewezen dat het niet Puk maar Pluk van de Petteflet is. Dat Roland Garros als eerste non-stop over de Middellandse zee vloog was weinigen bekend net als Mimi Smith die aan de zijde van Piet Huysentruyt stond te blinken. Het traditionele lijstje tenslotte bevatte allemaal namen van IKEA-artikelen.

De Kleine Beiren werden uiteindelijk winnaar van deze 26ste KWB Herfstquiz maar de verschillen waren klein.
Wij kijken terug op een geslaagde herfstquiz en kunnen nu al zeggen dat iedereen van harte welkom is op de derde vrijdag van november 2018.

De volledige uitslag kan je hier raadplegen.

 

 

Iedereen aanwezig, de quiz kan beginnen. De jury is er klaar voor. Ook de quizmaster maakt zich klaar.
En we zijn vertrokken. Het zilverfonds bijt zich de (valse?) tanden stuk op de herfstkroonvragen. Ook Royal P is super geconcentreerd.
Een paar Mickey's blozen er van. De gariffen op weg naar een goed resultaat. De Appelkes zouden met de prijs voor de herfstkroonvragen aan de haal gaan.
De madammen konden zich niet echt goed doorzetten. De Pongo's in volle inspanning. De quizmaster stelt de laatste vraag van de avond terwijl de bonusprijs van ronde 6 wacht op de winnaars.
De kleine Beiren zijn zelfs met 4 ipv 5 niet te kloppen. Proficiat!