St Maarten 2017

Met het vallen van de bladeren begint de goedheilige man ook terug tijgerbalsem en Voltaren boven te halen om zijn zware opdracht eens te meer tot een goed einde te kunnen brengen. Dat kon echter niet beletten dat voor het bezoeken van een 50-tal kinderen op 2 avonden de Sint een beroep moest doen op een aantal hulpsinten.

En dus trokken onze Sinten er op uit op 9 en 10 november om de Appelse kinderen te verrassen. Zoals steeds zijn er kinderen die in een hoekje kruipen en andere die de schoot van de Sint verkiezen. De Heilige man las in zijn Heilig boek wat er zoal voor verbetering vatbaar was maar vergat toch ook de positieve punten niet.
Er was één ding dat de Sint niet kon hebben. Sommigen zongen een liedje voor Sint Niklaas en dat viel niet in goede aarde bij Sint Maarten die beweerde dat Sint Niklaas stonk naar bier en geitenkaas. Blijkbaar is het onder die bisschoppen toch ook niet allemaal koek en ei.

Aan het einde van de rit kreeg ieder kind een mooi pakket. 

 

De Sint en zijn P(m)ieten, een sterk team. Het vreemde gezelschap belt aan. Deze jongen moest eerst wat ontdooien bij papa.
Als er een pakje te rapen valt komt het allemaal goed. De Sint bij een familie die haar fortuin in de tuin gestoken heeft. Wat een rare kwieten zeg!
Die mannen hebben hun goed rapport al gekregen. Nog eentje die gelukkig is. Er zijn er die zich overal op hun gemak voelen.
 3 zussen met een gezonde blos op de wangen. Een hele bedrijvigheid daar in het huis van de Geldofkes. De Sint is alweer op een ander adres toegekomen.
De Sint bewondert de tekeningen die kinderen speciaal voor hem gemaakt hebben. De grote kinderen mochten op hun knieën aanhoren wat de Sint te vertellen had. Oef, ik ben er vanaf.
Die zijn zonden zijn ook vergeven. Ook deze knaap is content met het verdict. Niet minder dan 9 kinderen waren hier samen, houd het maar eens uit mekaar op die leeftijd.
Nog snel een fotootje met de schoolpop. Er bleek nog meer te zijn dan de pakjes van de Sint. Iedereen uitpakken.
De Sint heeft er zowaar dorst van gekregen.