Page
Menu
News

Bezoek Sigma/Vicaris

Op zaterdag 20 oktober had KWB Appels met een uitstap naar de Sigmawerken in de Vlassenbroekse polder en een bezoek aan de brouwerij Vicaris gezorgd voor een dagvullend programma.

In een stralende zon reden 26 deelnemers naar het pompstation aan de Broekkant in Baasrode waar we al direct geconfronteerd werden met de ingrijpende werken die ons in de toekomst voor watersnood moeten behoeden.
Ward Vranken, polderwachter in de Vlassenbroekse polder nam ons mee op het terrein zodat we een goede indruk kregen van de omvang van de werken. Nadien volgde een bezoek aan het pompstation met 3 reusachtige pompen die het overtollige water in de Schelde moeten pompen.

Ward had ook gezorgd voor een verzorgde presentatie over het ontstaan en nut van de sigmawerken. Dat werd door alle deelnemers fel gesmaakt.

Rond de klok van 12u30 werd het bezoek afgerond en zetten wij koers naar Huize Geertrui waar ons het middagmaal wachtte. Na  het verorberen van het vispannetje of de paardenworsten werd koers gezet naar St Gillis.

De nog jonge brouwmeester van brouwerij Vicaris wijdde ons in in het brouwproces van de 5 bieren. Wij leerden ook dat de flesjes slechts éénmaal gebruikt worden en dan verhuizen naar brouwerij Moortgat, alsof den Duvel ermee gemoeid is.
Wij kregen ook nog de gelegenheid om uitgebreid te proeven en eventueel een voorraadje in te slaan.

Rond de klok van 17 u werd deze succesvolle activiteit afgerond.

  

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< Augustus >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>