Page
Menu
News

Herfstquiz 2018

Op vrijdag 16 november werd verzamelen geblazen voor ondertussen reeds de 27ste editie van de KWB Herfstquiz. 23 ploegen streden voor de eer maar nog meer voor het amusement.

Door een navigatieprobleem van onze Zottegemse vrienden startte de quiz met enige vertraging maar die achterstand werd nadien vlotjes ingehaald.

De peniche die in 'het schoon Vlaams' een spits is kreeg als tip mee dat een voetbalploeg niet zonder kan, genoeg voor sommigen om er een keeper van te maken.
De rooibok is dan weer een impala en als het een Chevrolet is dan kan je er ook mee rijden. Het diepvriesassortiment van Colruyt (575) als bonusvraag leverde heel verrassende antwoorden op.

Ronde 2 begon met de bonusvraag over het aantal Michelinsterren in België (172).
De schaapskeerderskoude zorgde toch voor wat verwarring, ondanks de bijpassende foto. En 'als ons mémé in gang schiet' was de ideale voorzet voor het antwoord 'axioma'.

In de derde ronde mispakten alle deelnemers zich heel erg in het aantal mm neerslag in Ukkel deze zomer (134,7). De zomer werd nog veel droger ingeschat dan hij al was.
De mandarijneend werd door sommigen gewoon mandarijntje genoemd en de Zweedse ballekes van Ikea kregen namen die niet voor publicatie vatbaar zijn op onze website.

Tijd nu om de herfstkrronvragen op de deelnemers af te vuren.Hoewel ze iets meer dan 15 min kregen kwamen velen in tijdnood. Vooral het gehalte vit C in groenten en fruit bleek een heuse dobber. Graantjes verbinden aan brood waarmee ze gebakken werden leverde ook een groot probleem op. Onverwacht scoorden de deelnemers ook slecht op het herkennen van auto's in zijzicht.

In de 4de ronde waren 5 elektronische dartboards te verdienen voor wie de gemiddelde score op het Europees kampioenschap darts het dichtst wist te benaderen. De ploeg Los amigos was er boenk op (111).
Ondanks het liedje van Herman Van Veen waren er maar weinigen die 'Suzanne met de mooie ogen' herkenden. Voor het jongere publiek was ook Fleetwood Mac vrij onbekend terwijl de ouderen daar dan weer weinig moeite mee hadden.

Voor de bonusvraag in ronde 5 moest het gewicht van 5 gereedschapsboxen (10.710 gram) geraden worden maar iedereen schatte dat fors te laag in.
De mooie vleestomaat Coeur de boeuf bleek voor velen onbekend en ook roeptoeteren werd maar door weinigen herkend. Ondanks de veelzeggende tip (ge moe ni bluvven stoan) wisten slechts weinigen de naam van het nieuwe restaurant van Geert Van Hecke (Zet'joe).

Bonusvraag 6 peilde naar het aantal voorkeurstemmen van de verkozenen van de meerderheid in Dendermonde. opvallend was wel dat een paar ploegen 'uit den vreemde' daar goed op scoorden.
Fauna en flora is niet de sterkste kant van onze quizzers want ook de zonnedauw werd slechts door een minderheid herkend. De vis van 2018 is inderdaad zeeduivel maar wij vroegen een andere naam die ook aan deze vis gegeven wordt en 5 letters telt (Lotte). Dat was al veel minder gekend.
En uiteindelijk volgde de laatste vraag van de avond. Een reeks van 10 foto's die allemaal een cocktail voorstelden en vergezeld werden door het liedje Pina colada van K3.

Nog snel wat punten tellen en we konden de ploeg Malheur 12 uitroepen als terechte winnaar van deze 27ste KWB Herfstquiz.
En of het weer een succes was!

Voor de gedetailleerde einduitslag, klik hier.

 

 

 

 

« prev top next »
Page
Menu
News
<< Augustus >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

  

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de
Aangepast door Marcel Wauters | Teller | Login

?>