Fietsweekend 2019

Nadat we vorig fietsweekend de schreve opzochten en er ook over gingen, verkenden we dit jaar een heel andere streek. We begaven ons eens te meer in een grensregio, deze keer met Nederland, waar we kennis maakten met zeer rustige landelijke wegen en het sappige Kempens accent. De mensen zelf zijn hier zeer vriendelijk maar meestal nogal direct. 6 dapperen verdedigden eind juni de kleuren van KWB Appels in de Antwerpse kempen.

Als uitvalsbasis hadden we B&B De Rijcke rust in Rijkevorsel. Ria en haar man runnen deze B&B met 4 kamers en gelegen in een oase van rust. We verbleven in wat eens een kippenstal was maar daar was niets meer van te merken. Met zijn 3 kamers voor 2 personen en een familiekamer met 4 bedden huurden wij meteen de ganse B&B af.
https://www.derijckerust.be/index.html

Voor wie houdt van rust, vlakke wegen en lekker eten is deze streek zeker een aanrader. Wij fietsten ruim 170 km bij elkaar op 3 dagen maar genoten met volle teugen.
Fietsweekend nummer 9 werd dankzij de weergoden en het goede humeur van de deelnemers alweer een succes.

21 juni aan de kerk van Appels. Klaar om te vertrekken. De Rijcke rust in Rijkevorsel. Hier is 't. Een goede relatie met de gastvrouw is van groot belang.
Het obligate cavamoment voor het vertrek. De schrik van iedere fietser, weg onderbroken. En nu? Lekker eten op een terras met gratis aperitief.
Wij beginnen de volgende dag met een lekker ontbijt. Op onze trip ontdekken wij een bordje hoeve-ijs. Nog nooit zoveel ijs gegeten voor zo weinig geld. Een uitnodigend bord langs de oever van het kanaal.
Wij nemen de uitnodiging aan. Laatste trip alweer. Hoe kunnen we die beter beginnen dan met het cavamoment. Op het parcours is er ook ruimte voor bezinning.
Zoek de kleine Mark. Een waardige afsluiter van een geslaagd fietsweekend.