Herfstquiz 2019

Als de bladeren beginnen te vallen en de Sint Maarten is langs gekomen wordt het Parochiaal Centrum weer voor even het zenuwcentrum van Appels. Voor de 28ste maal reeds konden de quizzers zich met elkaar meten tijdens de onvolprezen herfstquiz van KWB Appels. Liefst 24 ploegen of 120 quizzers genoten van een gezellige quizavond waarbij deelnemen minstens zo belangrijk was als winnen. 

 Wie het ook allemaal eens van dichtbij wil meemaken kan nu reeds 20 november 2020 in zijn/haar agenda noteren. Bij leven en welzijn zijn we er dan terug met de 29ste editie.

DOEN!

 

Een zicht op een deel van de prijzentafel. Bijna iedereen is present. Nog een beetje socializen voor het grote werk begint.
De quizmaster maakt zich klaar om de eerste vraag te stellen. De herfstkroonvragen zijn een rustpunt voor de jury en de quizmaster. Een vraag voor de hobbytuinder, een foto van het zevenblad of tuinmansverdriet.
17 minuten opboksen tegen de tijd. De sterkte van je ploegleden kennen is belangrijk. Young Opdorp in volle concentratie.
Ook de quizmaster kan nu wat ontstressen in zover dat nodig is. De jury kan nu nog lachen maar straks moet de hele zwik verbeterd worden. Ook bij de mannen aan de toog even rust voor het begin van de pauze.
Nog 2 mannen die altijd paraat staan om de handen uit de mouwen te steken. Stilte voor de storm. De klok tikt onverbiddelijk.
De quizmaster geeft het sein om de omslagen op te halen. Dat wordt dan ook met veel zwier gedaan. De opvolging lijkt verzekerd.
Alle punten zijn geteld. Proficiat aan 'De Nieuwkomers' met hun overwinning.   

 

Je vindt de einduitslag van de 28ste KWB Herfstquiz hier.