Nieuwjaarsfeest 2019

 

49 inschrijvingen voor ons nieuwjaarsfeest, 49 leden, toneelmedewerkers en partners die samen het begin van een nieuw en boeiend jaar willen vieren. Daar zijn we heel tevreden mee.

Met een receptie om te chambreren kon rond 12u30 het echte feest pas goed van start gaan. Onze traiteur had zijn best gedaan om de tafels feestelijk te dekken en wat volgde was van hetzelfde niveau. Het werd een aangenaam feest met veel lekker eten om de drank niet te vergeten met na de hoofdschotel een luchtig programma van het trio 3L om de vertering in gang te zetten.

Na dit gesmaakt optreden was het tijd voor ons traditioneel zwaantje. Terwijl de afwassers druk bezig waren werd er nog stevig nagepraat. Als bestuur konden wij terugblikken op een geslaagd evenement.

Op naar volgend jaar als de financies het toelaten.

 

Diensdoend voorzitter Johan wil de feestvierders toespreken maar het familiefeestje van de avond voordien wreekt zich op zijn stembanden. Wildpaté als voorgerecht maar er was ook gerookte vis beschikbaar. Er zijn er die eten en er zijn er die babbelen.
Den Daniël pakt zijn madam eens goed vast voor ze met de soep komen. Tafelgesprekken. Die weten dat ze gefotografeerd worden.
De gevulde kalkoen met groentjes en kroketten ging er vlotjes in. Niet te lang babbelen of het is 'cold turkey'. Jozef meent de kalkoen te herkennen als die van zijn buurman.
Zien ze er niet feestelijk uit? Die laten het alvast niet koud worden. De kenners in bespreking.
Onze Johan heeft daar gisteren op ons familiefeest weer het zwijn uitgehangen. Sabine glundert nu ze nog eens samen met haar Marius kan tafelen. In 't Kasteelhof eten wij dat iedere dag.
Onze fiere ouderdomsdeken zegt nog vlug een gebed voor het eten. Zou het kunnen dat het hier over het toneel gaat? 2 van de 3 L-ekkens.
Mijmeringen over ouder worden en de bijpassende ongemakken. Soms akelig herkenbaar. De dames konden er wel ene verdragen, en twee ook. Het trio 3L op zoek naar een zondebok?
Het is duidelijk, wij hebben het gedaan.