KWB beweegt 2020

Ook in 2020 beweegt KWB Appels. In principe en als het weer het toelaat stappen wij iedere maand. Wie wil, lid of geen lid, kan steeds aansluiten. Wij verkennen meestal nieuwe horizonten en zorgen dat er halfweg tijd is voor een sanitaire- en drankstop. Leden wordt een gratis drankje aangeboden, niet-leden betalen een drankje uit eigen zak.

Hieronder kan je per wandeling enkele foto's zien.

Na 2 maal uitgesteld te zijn wegens slecht weer kunnen we nu starten onder een stralend winterzonnetje. Voor het kasteel De Naeyer, ooit toebehorend aan een rijke industrieel.
Wij starten niet direct onder een gunstig gesternte. Is er daar misschien iemand zijn valse tanden verloren?
Een mooi huis dat ook nog eens gelinkt is aan één van de deelnemers. Neen, niet een of andere exotische locatie maar gewoon Berlare.
Een forse duin beklimmen midden de varens. Veel zand hier. Misschien kwam de zee vroeger wel tot hier? Een mens krijgt er zowaar dorst van.
Tot slot nog een kasteeltje meepikken, figuurlijk natuurlijk. Aan het Gemeentehuis van Lebbeke hebben ze speciaal voor ons de bloemetjes buiten gezet.
Spiegelbeeld.
Gids François begint zijn uitleg, uiteraard coronaproof. Iedereen aandachtig luisterend. François haalt er een paar oude kaarten bij waarin beschreven staat hoe een bocht uit de Scheld werd uitgegraven.
De achterliggende polder wordt ontwatert via een brede gracht en een schroef van Archimedes. François geeft uitleg bij de verdovende werking van de bijvoet. Jef is een aandachtig toehoorder. Er is ook een infopunt dat kan bezocht worden (niet in coronatijden) en waar je gratis een gids kan boeken.
Even de maskers opzetten kwestie van in orde te zijn. Et voilà, volledig conform de regels.